Kampçılık

18-07-2023 09:43
Kampçılık
Kampçılık Nedir?
Kampçılık, çadır ve diğer gerekli ekipmanlarla birlikte sporcuların doğal bir şekilde yola çıkması ya da daha önceden ayarlanmış alanlarda kalması olarak tanımlanabilir. Kampçılık tek başına yapılabildiği gibi diğer sporlarla birlikte de yürütülebilir. Özellikle dağcılık ve trekking gibi ekstrem sporlarla ilgilenenler için kampçılık ayrılmaz bir parçadır. Bazen günlerce ya da haftalarca süren parkurlarda, çoğu sporcu yanına kamp malzemelerini de alarak doğanın keyfini çıkarır. 

Nasıl Yapılır?
Uyku tulumları ve çadırlarla yapılan kampçılık belli bir süre konaklamayı kapsar. Hem orman içinde ve dağ eteklerinde hem de deniz kıyısında yapılabilen kampçılık doğa ile iç içe olmak demektir. Her türlü doğa etkinliğinin temelini oluşturan bu spor zihinsel açıdan da rahatlamayı mümkün kılar.
Kamp malzemelerinin eksiksiz olarak temin edilmesi kamp yapmanın temelini oluşturur. Ekipman ve kıyafetler, değişen hava koşulları ve engebeli araziler göz önünde bulundurularak hazırlanmalıdır. 

Kampçılık Malzemeleri
Çadır
Çadır seçiminde dayanıklılık, tasarım ve ölçüler dikkat edilmesi gereken noktaların başında gelir. Kamp kaç kişi ile yapılacaksa buna uygun bir çadır seçmek gerekir. Yağmur, kar gibi olumsuz hava koşullarından kampçıları koruyacak ve havalandırmaya sahip çadırlar daha kullanışlıdır.

Uyku Tulumu
Uyku tulumlarının hafif, kompakt ve ısı kaybına yol açmayacak özellikte olması gerekir. Tulumlar kaz tüyü ya da sentetik dolgular kullanılarak üretilir. Kaz tüyü kullanılan uyku tulumları daha sıcak tutarken, sentetik olanlar daha hafiftir. 

Yeme/İçme
Uzun süreli kampçılık faaliyetlerinde kompakt tasarımlara sahip kamp ocakları büyük işlev görür. Kampa uygun küçük kaplar ile çatal ve kaşık da sporcuların yanına alması gereken aletler arasındadır. Makarna ya da bulgur gibi yiyecekler bu sayede kısa sürede pişirilebilir. 

Fener
El feneri, özellikle geceleri mutlaka kullanılan kamp ekipmanlarının başında gelir. El fenerleri ile birlikte AA lityum piller de kampçıların yanına alması gereken malzemelerdir.

Diğer Malzemeler
Çakı
İlk yardım çantası
Pusula
Düdük
Güneş kremi
Güneş gözlüğü
Çöp poşeti
Kibrit, çakmak
Temizlik malzemeleri (sabun, tuvalet kağıdı, havlu, ıslak mendil vs.)
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.