Akıllı Ampul Ne İşe Yarar ?

Akıllı Ampul Ne İşe Yarar ?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan akıllı aydınlatma sistemleri birçok açıdan avantajlıdır. Evdeki ışıklandırma sistemlerini, tek bir tuşla kontrol edebildiğiniz akıllı teknolojiler hem zamandan hem de elektrikten tasarruf etmenizi sağlar. LED ampullerden oluşan akıllı aydınlatma sistemlerinde genellikle Bluetooth ya da Wi-Fi kullanılır.

Bluetooth özelliği bulunan sistemlerde ev içinde kontrol sağlarken, wifi özelliği bulunan ampulleri, evde olmadığınızda dahi uzaktan kontrol edebilirsiniz. Bu da evinizin güvenliği açısından risk oluşturan durumlar için oldukça idealdir. Üstelik akıllı sistemlerde ampulleri, birçok cihazdan kontrol etmeniz mümkündür.

Bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonlara yükleyeceğiniz bir aplikasyon ile ışıkları açabilir, kapatabilir ve parlaklık seviyesini ayarlayabilirsiniz. Üstelik çeşitli markaların gelişmiş teknolojilerinde, sesli komut sistemleri de bulunur.


Akıllı Lamba Nasıl Kurulur ?

Günümüzde büyük ölçüde ilgi gören akıllı lambaların nasıl bir sistemle çalıştığı ve nasıl kurulduğu oldukça merak edilir. Sistemin çalışma prensibinde LED ampulün bağlı olduğu aydınlatma sistemi, aydınlatmayı sağlarken kablosuz haberleşme ünitesi de lambanın içinde yer alan kontrol ünitesi arasındaki ilişkiyi kurar. Bu sayede iç kontrol ünitesi, kablosuz haberleşme ünitesinden gelen verileri işleme alarak, ışığın parlaklığının ve renginin ayarlanmasını sağlar.

Wifi ampul kurulumu ise birkaç farklı adımdan oluşur. Öncelikle lambayı bir aydınlatma sistemine takmak gerekir. Daha sonra lambayı telefon üzerinden kontrol etmek isteyen kişiler Andorid ve IOS işletim sistemine sahip cihazlardan Ledvance Smart + uygulamasını indirebilir.

Ledvance Smart + akıllı sistemleri kontrol etmek konusunda en sık yararlanılan uygulamalar arasında yer alır. Bu uygulamayı ya da alternatif uygulamaları indirdikten sonra uygulama üzerindeki basit adımları izleyerek, lambayı açıp kapatabilir, ışık miktarını ayarlayabilir ve ışık rengini değiştirebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.